Spam en malware verspreid via Twitter-accounts grote bedrijven

Hackers hebben zaterdag ingebroken op de Twitter-accounts van grote bedrijven, overheidsorganisaties en beroemdheden om spam en malware te verspreiden.

Het account van The New Yorker verspreidde bijvoorbeeld een reclame voor een website die Twitter-volgers verkoopt. Via het Twitter-account van het Internationale Rode Kruis is een link naar malware verspreid.

Onder meer The Economist, Sky News, PlayStation, Xbox, My Little Pony en Shazam zijn slachtoffer geworden van de hackers. Ook is er ingebroken op de accounts van onder anderen Charlie Sheen en Lionel Messi.

Het is niet duidelijk of de hackers met speciale software hebben ingebroken op de accounts, of dat ze de gebruikers ervan hebben verleid hun inloggegevens op een schadelijke site in te voeren.

Counter

De valse tweets zijn verstuurd met Twitter Counter, een analytische dienst die vanuit Nederland opereert. Met Twitter Counter kunnen bedrijven statistieken van hun tweetactiviteiten bekijken.

Mogelijk is dat bedrijf slachtoffer geworden van een cyberaanval, waardoor via de andere accounts kon worden getweet. Een bedrijf als Twitter Counter krijgt meestal van de accountbezitters het recht om tweets te plaatsen.

Lees meer over:
Tip de redactie