Facebook vernieuwt veiligheidscheck en donatiesysteem

Facebook heeft de veiligheidscheck aangepast waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze veilig zijn in het geval van een ramp of incident in de directe omgeving.

De veiligheidscheck werd voorheen altijd door Facebook geactiveerd bij grote rampen, maar in het vervolg gaat dat automatisch, maakt het sociale netwerk donderdag bekend.

Als er op Facebook veel berichten worden geplaatst over een incident, dan vraagt Facebook de gebruikers of ze in veiligheid zijn. Die gebruikers kunnen vervolgens ook aan vrienden vragen om zich te melden.

Vanaf volgend jaar zal het ook mogelijk zijn om hulp aan te bieden via Facebook, zoals het aanbieden van een slaapplek, medische hulp of voedsel in het geval van een ramp.

Donaties

Daarnaast heeft Facebook de mogelijkheid tot het doneren van geld aan nonprofits uitgebreid. Voorheen kon alleen via het netwerk worden gedoneerd aan een select aantal organisaties.

Nu is het voor gebruikers mogelijk om aan meer dan 750.000 nonprofits te doneren. De donatieknop kan door de organisaties worden toegevoegd aan pagina's, berichten en live-video's.

Lees meer over:
Tip de redactie