'Moederbedrijf Snapchat heeft beursintroductie in gang gezet'

Snap Inc., het moederbedrijf van Snapchat, zou zijn beursintroductie in gang hebben gezet.

Het bedrijf zou dat vertrouwelijk hebben gedaan, melden bronnen tegenover Reuters. Bedrijven met een omzet onder de 1 miljard kunnen met minder openbaarheid van stukken tot de beurs toetreden.

Sinds maart zijn er al geruchten over een ophanden zijnde beursgang van de sociale foto- en videodienst. Onlangs zeiden ingewijden nog dat Snap Inc. met zijn beursgang 4 miljard dollar wilde ophalen. Snap Inc. zou zo door de beursgang een waarde van 25 miljard dollar krijgen.

Grootste beursgang in twee jaar

Daarmee zou het de grootste beursgang in de VS kunnen worden sinds Alibaba in september 2014 toetrad op de beurs van New York. De Chinese internetmarktplaats haalde destijds een recordbedrag van zo'n 22 miljard dollar op.

Snapchat veranderde zijn naam in september in Snap Inc., bij de onthulling van zijn eerste gadget, de Snapchat Spectacles-bril met camera. De bril kan filmpjes van 10 seconden opnemen die gebruikers via Snapchat kunnen delen.

In zijn begindagen maakte Snapchat furore als ‘sexting’-app, waarbij foto’s snel verdwijnen. Inmiddels is de app uitgegroeid tot één van de populairste sociale netwerken onder voornamelijk jongeren. In 2013 wilde Faceook Snapchat nog overnemen voor 3 miljard dollar, maar dat werd toen door Snapchat geweigerd.

Snap Inc. had nog geen commentaar op het bericht.

Lees meer over:
Tip de redactie