Een server met daarop persoonsgegevens van 25.000 studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit is doelwit geworden van een cyberaanval.

Dat meldt de universiteit donderdag op de website. Op de server stond een adresgids met onder andere studentnummers, kamernummers, telefoonnummers en e-mailadressen. De universiteit vraagt studenten daarom om alert te zijn op zogeheten phishing e-mails. 

Op de server stond ook informatie op die door studenten en medewerkers is achtergelaten via webformulieren. Via die formulieren konden studenten zich bijvoorbeeld aanmelden voor cursussen en evenementen en zich ziek melden. Het is daarom mogelijk dat er rekeningnummers zijn buitgemaakt, schrijft de universiteit.

Geen wachtwoorden

De inloggegevens van internetbankieren werden niet op de getroffen server bewaard. Er werd ook geen andersoortige wachtwoordinformatie opgeslagen. Evenmin zijn thuisadresgegevens mogelijk in handen gevallen van de hackers.

De universiteit heeft de aanval gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en laat een onderzoek uitvoeren door een externe partij.