Adam Bain, de operationeel directeur van Twitter, vertrekt bij het bedrijf. Daarmee verliest het sociale netwerk een van de mensen die de afgelopen jaren het meest invloedrijk is geweest.

Bain kondigde op Twitter aan dat hij vertrekt om "iets nieuws te doen buiten het bedrijf".

Hij werkte al zes jaar voor Twitter en werd in oktober 2015 aangesteld als operationeel directeur. Hij staat vooral bekend als degene die de advertentiehandel van Twitter flink heeft doen groeien.

Gebruikers

Ondanks die groei heeft het sociale netwerk het moeilijk. Er komen weinig nieuwe gebruikers meer bij, en Twitter draait nog altijd elk kwartaal een verlies.

Daarom werd onlangs aangekondigd dat er zo'n 350 banen worden geschrapt. Naar verluidt zal dat ook invloed hebben op het Nederlandse kantoor, maar daar wil Twitter niet specifiek over uitweiden.

In de afgelopen jaren zijn er veel wisselingen geweest in de top van Twitter. Daar lijkt grotendeels een einde aan te zijn gekomen sinds mede-oprichter Jack Dorsey halverwege 2015 voor de tweede maal werd aangesteld tot algemeen directeur. Dorsey is ook nog directeur van Square, een bedrijf dat mobiele betalingen mogelijk maakt.

De taken van Bain worden voorlopig waargenomen door Anthony Noto, de financieel directeur van Twitter.