Verschillende medewerkers van Yahoo wisten in 2014 al dat het bedrijf was gehackt. Uiteindelijk werd pas in september van dit jaar bekendgemaakt dat een hacker de gegevens van 500 miljoen gebruikers had buitgemaakt.

In een melding aan de Amerikaanse beurstoezichthouder zegt Yahoo dat een onafhankelijke bestuurscommissie zal onderzoeken hoeveel er in 2014 al bekend was over de hack, die vermoedelijk werd uitgevoerd door overheidshackers.

Een anonieme bron zegt tegen de Financial Times dat er in 2014 mogelijk nog geen "volledig beeld" was ontstaan van het incident, omdat cyberaanvallen van door een staat gesteunde hackers zeer complex kunnen zijn.

Yahoo onderzoekt ook in hoeverre de cyberaanvallers cookies hebben gecreëerd waarmee zij zich toegang tot sommige accounts hadden kunnen verschaffen, zonder het bijbehorende wachtwoord in te typen.

Maandag hebben Amerikaanse autoriteiten data met Yahoo gedeeld die mogelijk afkomstig is uit de databases van het bedrijf. Er wordt onderzocht of dat inderdaad het geval is, schrijft Yahoo.

De hack is een mogelijk obstakel in de overname van Yahoo door Verizon. Het Amerikaanse telecombedrijf zegt te willen weten of het incident een "materiële impact" op de waarde van Yahoo kan hebben.