Softwarebedrijf Adobe werkt aan een nieuw audioprogramma, waarmee gebruikers niet-uitgesproken woorden aan een geluidsbestand kunnen toevoegen.

Dat vertelde Adobe-ontwikkelaar Zeyu Jin tijdens een presentatie op de Adobe Max-conferentie. Het bewerkingsprogramma is een samenwerking van Adobe Research en onderzoekers van Princeton University, aldus The Verge.

Het nieuwe programma wordt onder de codenaam Project VoCo ontwikkeld. Het is nog niet bekend wanneer de software voor gebruikers beschikbaar gesteld zal worden.

Project VoCo analyseert een geluidsbestand om iemands stem te doorgronden. Op basis hiervan is het programma vervolgens in staat om nieuwe gesproken woorden te genereren, die niet in het bestand zijn uitgesproken.

"We hebben een technologie genaamd Project VoCo gemaakt, waarmee je woorden kunt toevoegen door ze simpelweg te typen", aldus Adobe in een statement. "Het algoritme doet de rest en zorgt ervoor dat het woord klinkt alsof de originele spreker hem uitspreekt."

De software zou mensen in staat stellen om een verkeerd uitgesproken woord in een opname te corrigeren. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om iemand woorden in de mond te leggen.