AMSTERDAM - Een Amerikaanse stewardess is ontslagen door haar werkgever, Delta Airlines, na het publiceren van foto's op haar weblog . Op de foto's is de stewardess, Ellen Simonetti, te zien in het Delta Airlines-uniform.

Ellen Simonetti, op het internet beter bekend als 'Queen of the Sky', begon haar weblog in januari 2004. Ze vertelde op haar weblog verhalen over het leven als een stewardess. De meeste verhalen waren verzonnen, aldus Simonetti. Ze noemde Delta Airlines 'Anonymous Airline' en noemde de plaats waar ze gestationeerd was 'Quirksville'.

"Ik dacht dat het hebben van deze weblog geen problemen zou geven. Als ik zou weten dat de vliegtuigmaatschappij het vervelend vond, dan had ik het uiteraard niet gedaan. Dan was ik waarschijnlijk nooit een weblog over mijn leven begonnen," aldus Simonetti tegen de BBC.

De vliegtuigmaatschappij zette haar na het publiceren van de foto's op 25 september op non-actief. Na een onderzoek werd Simonetti de laan uitgestuurd. "We nemen vaak foto's op de vluchten, ik dacht dat het juist wel leuk was als ik ze ook op mijn weblog zou zetten. Ik had nooit de bedoeling het bedrijf te schaden. Ik snap ook niet waarom de foto's schadelijk zijn voor het bedrijf."