Een man die medeverantwoordelijk was voor de grote hack die de privéfoto's van veel prominente Hollywood-sterren trof, krijgt achttien maanden cel.

De 36-jarige man uit de staat Pennsylvania had in mei al schuld bekend. Hij gebruikte phishing-technieken om wachtwoorden te ontfutselen, stellen de Amerikaanse aanklagers.

Na de 'sterrenhack' verschenen naaktfoto's van onder meer Jennifer Lawrence en Kate Upton online. De man uit Pennsylvania zou verantwoordelijk zijn geweest voor het hacken van ruim honderd Apple- en Google-accounts. De Amerikaanse autoriteiten vonden geen bewijs dat hij de sterrenfoto's ook zelf online zette.

In e-mails deed de man zich voor als Apple of Google. Ook zei hij dat hij een modellenbureau had, en overtuigde slachtoffers zo om naaktfoto's op te sturen.

Een maand geleden bekende een andere man nog schuld aan het hacken van Hollywood-sterren met vergelijkbare technieken. Die man, uit de stad Chicago, zou nog eens driehonderd accounts hebben gekraakt. Zijn straf wordt later pas bepaald.