Google-moeder ziet omzet verder groeien dankzij advertentiemarkt

Google-moederbedrijf Alphabet heeft het afgelopen kwartaal een omzet van 22,45 miljard dollar (20.6 miljard euro) gedraaid, tegenover 18,7 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Net als in de voorgaande kwartalen komt zo'n 88 procent van de omzet van de advertentiemarkt. De omzet van de advertentie-afdeling bedroeg 19,82 miljard dollar, blijkt uit de kwartaalcijfers die donderdag zijn gepresenteerd.

Alphabet heeft wel fors meer winst gedraaid. Waar er in het derde kwartaal vorig jaar nog zo'n 4 miljard nettowinst werd gemaakt, was dat in het afgelopen kwartaal ruim 5 miljard dollar.

Het moederbedrijf van zoekmachine Google overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. De winst per aandeel kwam uit op 9,06 dollar, tegenover de verwachting van marktanalisten van 8,64 dollar.

Terugkopen

Alphabet heeft het groene licht gegeven voor het terugkopen van 7 miljard dollar aan aandelen. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis van het bedrijf dat aandelen worden teruggekocht.

Vorig jaar kon er voor 5 miljard dollar worden teruggekocht. Het opnieuw verkrijgen van eigen aandelen is een manier van bedrijven om aandeelhouders sneller hun investering terug te kunnen geven.

Lees meer over:
Tip de redactie