Snapchat zou met zijn beursang 4 miljard dollar willen ophalen. Daarmee zou het bedrijf eenmaal beursgenoteerd tussen de 25 en 35 miljard dollar waard zijn.

Ingewijden zeggen tegen Bloomberg dat de details van de beursgang nog niet rond zijn, en dat de waardering uiteindelijk zelfs op 40 miljard dollar zou kunnen uitkomen.

Omdat Snapchat nu nog een omzet van minder dan 1 miljard dollar draait, zou het van plan zijn om zijn beursgang vertrouwelijk in te dienen. Bedrijven met een omzet onder de 1 miljard kunnen met minder openbaarheid van stukken tot de beurs toetreden.

Snapchat veranderde onlangs zijn naam in Snap Inc., bij de onthulling van zijn eerste gadget, een zonnebril met camera. De bril kan filmpjes van 10 seconden opnemen die gebruikers via Snapchat kunnen delen.

Snapchat maakte in zijn begindagen furore als 'sexting'-app, waarbij foto's snel verdwijnen. Inmiddels is de app uitgegroeid tot één van de populairste sociale netwerken onder voornamelijk jongeren. Facebook probeerde Snapchat in 2013 nog over te nemen voor 3 miljard dollar, maar dat werd toen door Snapchat geweigerd.