Microsoft ziet omzet licht groeien dankzij clouddiensten

Softwaremaker Microsoft heeft het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid van 20,453 miljard dollar (18,719 miljard euro). In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 20,379 miljard dollar.

De groei is vooral te danken aan de stijgende populariteit van zakelijke diensten van Microsoft, waaronder de Azure-clouddienst die met 116 procent groeide. Dat meldt Microsoft donderdag.

De nettowinst daalde van 4.902 miljard dollar in het derde kwartaal van vorig jaar tot 4.690 miljard dollar afgelopen kwartjaar. De winst van een aandeel groeide van 0,68 dollar naar 0,76 dollar. 

Microsoft zag ook de omzet uit abonnementsdienst Office 365 groeien met 51 procent. Op het gebied van het besturingssysteem Windows 10 speelde quite, terwijl de globale pc-markt juist kromp. Wel was er een groei van 38 procent in de Surface-tak.

Mobiel

De mobiele afdeling blijft de softwaregigant parten spelen. De omzet daalde met 72 procent, waarschijnlijk omdat Windows een marginale rol speelt in de mobiele software-industrie die wordt gedomineerd door Android en Apple.

Ook de omzet uit game-activiteiten daalde met 5 procent. Er werd weliswaar meer omzet gedraaid voor Xbox-software en diensten, maar dat was onvoldoende om verliezen op de consoleverkopen te compenseren.

Verder liet Microsoft weten te hopen de overname van het sociale netwerk LinkedIn dit kwartaal af te kunnen ronden.

Lees meer over:
Tip de redactie