Chinese omzet App Store voor het eerst groter dan Amerikaanse

De omzet van de Apple iOS App Store in China is voor het eerst groter dan die in de Verenigde Staten. In het derde kwartaal van dit jaar bedroeg de omzet op de Chinese markt 1,7 miljard dollar (1,55 miljard euro).

Het is voor het eerst dat er meer omzet wordt gedraaid in het Aziatische land dan in de VS. Chinese consumenten spenderen meer dan vijf keer zoveel aan apps en games dan twee jaar geleden, blijkt donderdag uit een rapport van marktanalist App Annie.

De omzet in de VS bedroeg afgelopen kwartjaar minder dan 1,5 miljard dollar. App Annie verwacht dat de Chinese markt alleen maar zal groeien. Tegen 2020 zou het land zelfs de grootste absolute omzetgroei ter wereld bereiken.

In het derde kwartaal van 2015 was de Chinese omzet nog een slordige 600 miljoen dollar, tegenover ruim 1 miljard dollar omzet in de VS.

Games

De omzetgroei is vooral te danken aan de stijgende verkoop van games in de App Store, goed voor 75 procent van de omzet. Er wordt door Chinezen ook steeds meer uitgegeven aan entertainment en sociale media.

Chinese apps voor videostreaming en speciaal voor de regio ontwikkelde communicatieapps worden ook steeds populairder.

Pokémon

Uit het rapport blijkt bovendien dat geen enkele app zo snel 600 miljoen dollar omzet bereikte als Pokémon Go. In minder dan 100 dagen werd die mijlpaal bereikt. De populaire game Candy Crush deed daar meer dan 200 dagen over.

Na Pokémon Go waren de apps Uber, Messenger, WhatsApp en Facebook het afgelopen kwartaal het populairst onder iOS-gebruikers.

Lees meer over:
Tip de redactie