DEN HAAG - Het Amerikaanse Liberty Media, eigenaar van UPC, praat met France Telecom over de aankoop van kabelbedrijf Casema, de Nederlandse dochteronderneming van het Franse telecomconcern. Dat hebben bronnen binnen het Franse concern vrijdag bevestigd. Er is sprake van 'exclusieve onderhandelingen'.
Liberty Media
UPC

France Telecom heeft Casema al enige tijd geleden in de verkoop gedaan. De Franse onderneming kampt met een miljardenschuld die zij probeert te reduceren door de verkoop van bedrijfsonderdelen.

Casema is actief in de Haagse regio, de Bollenstreek, Utrecht, de Betuwe en de omgeving van Breda. Het kabelbedrijf heeft ruim 1,3 miljoen abonnees. De verwachting is dat Casema zo'n 800 miljoen euro oplevert. UPC is op dit moment marktleider in Nederland. Of de Amerikanen er in slagen Casema in te lijven, hangt ook af van de kartelautoriteiten.

In Duitsland ketste de koop van het kabelbedrijf TeleColumbus in februari af, nadat het Duitse kartelbureau de overname verbood uit angst voor een te grote marktpositie van de Amerikanen. Dat was een streep door de rekening van Liberty, dat via de Duitse markt Europa wilde veroveren.

/NETFrance Telecom doet Casema in de etalage