De beurskoers van Apple heeft dinsdag het hoogste niveau sinds december 2015 gehaald. De sprong komt na aanhoudende problemen bij concurrent Samsung.

De Koreaanse telefoonfabrikant moest vorige maand alle verkochte exemplaren van smartphone Galaxy Note 7 terugroepen omdat deze vlam konden vatten. Vervolgens bleek dat vervangende toestellen eveneens uit zichzelf in brand konden vliegen, met een verkoop- en productiestop tot gevolg.

Een aandeel Apple kostte maandag op de Amerikaanse beurs 116,22 dollar, bijna 2 procent hoger dan vrijdag bij het sluiten van de beurs. Het is het hoogste peil sinds 8 december 2015, toen een aandeel in Apple voor 118,23 dollar verhandeld werd.

De Samsung Galaxy Note 7 zou eigenlijk maandag naar klanten in Nederland verstuurd worden, maar Samsung besloot vanwege de problemen die leveringen op te schorten.

Het is onduidelijk wanneer klanten hun Note 7 nu kunnen verwachten. Als ook de vervangende Note 7 wordt teruggeroepen, zou de levering van het toestel helemaal kunnen worden geannuleerd. Samsung-klanten in het buitenland kunnen er al voor kiezen om hun Note 7 in te ruilen voor een ander model.