Twitter heeft op de beurs een flinke tik gekregen, omdat grote bedrijven voorlopig lijken af te zien van een mogelijke overname van de dienst. Twitter stond 13 procent in de min bij de opening van Wall Street maandag.

Twitter is naarstig op zoek naar een koper, omdat het bedrijf moeite heeft met het aantrekken van nieuwe gebruikers en adverteerders.

Google, Salesforce en Disney toonden interesse in Twitter, maar volgens bronnen is het onwaarschijnlijk dat zij een bod uitbrengen, meldt Bloomberg.

Twitter had vrijdag een bestuursvergadering gepland met adverteerders over een verkoop, maar die werd op het laatste moment afgezegd. Mogelijk was dat omdat de grote bedrijven zich hadden teruggetrokken. Investeerders zouden druk hebben uitgeoefend op de ondernemingen om Twitter te dwingen naar alternatieven te zoeken.

Waarde

Het Twitteraandeel stond op 5 oktober bij het sluiten van de beurs in New York nog op 24,87 dollar. Bij de opening van Wall Street was de prijs gezakt tot 17,26 dollar.

Niet iedereen bij Twitter zou achter een verkoop staan. Zo wilde CEO Jack Dorsey het bedrijf niet verkopen, terwijl mede-oprichter Ev Williams juist voor was.