Twitter heeft op de beurs een flinke klap gekregen, nadat woensdagnacht werd gemeld dat zowel Google als Disney niet gaan bieden op het bedrijf. Het aandeel zakte na de opening van de beurs in New York met zo'n 16 procent.

Technologiesite Recode meldde op basis van ingewijden dat zowel Disney als Google niet gaan bieden op Twitter.

Eerder werden Salesforce, Google en Disney genoemd als grote overnamekandidaten. Als de berichtgeving van Recode klopt, blijft alleen Salesforce over. Het aandeel van dat bedrijf zakte echter flink door geruchten over de overname. 

Marc Benioff, directeur van Salesforce, zei in een interview met CNBC dat Twitter “grote uitdagingen” voor de boeg heeft. "Alles wat ik kan doen is mijn goede vriend Jack Dorsey (de baas van Twitter) het beste wensen. Hij is de CEO van dat bedrijf. Twitter een goed bedrijf maken is zijn taak, Salesforce een goed bedrijf maken is mijn taak."

Het aandeel van Twitter was juist omhoog geschoten nadat bleek dat het bij een aantal partijen als overnameprooi in beeld zou zijn. Anonieme bronnen meldden eerder aan Reuters dat Twitter haast wil maken met de verkoop. Op 27 oktober zou de knoop over een eventuele verkoop moeten worden doorgehakt.

Bij de laatste kwartaalcijfers noteerde Twitter een verlies van ruim 100 miljoen dollar op een omzet van 602 miljoen dollar.