Hoewel zowel Disney als Google interesse hebben getoond in een potentiële overname van Twitter, gaan beide bedrijven toch niet bieden op het sociale netwerk.

Dat stellen bronnen woensdagnacht tegen techsite Recode. Ook Apple zou worden gezien als onwaarschijnlijke bieder. 

Het afhaken van enkele grote overnamekandidaten heeft Twitter op de beurs een klap opgeleverd. Nabeurs kelderde de waarde van het aandeel met ruim 9 procent.

Inmiddels lijkt alleen Salesforce nog over te zijn als potentiële koper. Het cloudbedrijf wordt sinds twee weken geleden in verband gebracht met een Twitter-overname, maar aandeelhouders lijken daar geen heil in te zien. Het aandeel van Salesforce zakte behoorlijk in nadat geruchten over de overname naar buiten kwamen.

Haast

Anonieme bronnen zeggen tegen Reuters dat Twitter haast wil maken met het verkoopproces. Geïnteresseerden hebben twee weken de tijd om een bindend overnamebod in te dienen, en op 27 oktober moet de knoop over een eventuele verkoop zijn doorgehakt.

Volgens de bronnen is het nog niet zeker dat er ook daadwerkelijk een overname zal volgen uit de onderhandelingen. 

Twitter heeft momenteel een beurswaarde van ruim 17 miljard dollar, terwijl het kampt met tegenvallende gebruikersgroei en gemiste omzetdoelen. In zijn elf kwartalen als beursgenoteerd bedrijf heeft Twitter nog geen groene cijfers weten te noteren.