Nieuwssite Buzzfeed News is gehackt door hackersgroep OurMine, die eerder ook al toegang kregen tot de Twitter-accounts van de ceo's van Google, Facebook en Spotify.

OurMine heeft enkele berichten op Buzzfeed aangepast nadat de site over de hackersgroep berichtte, zegt Buzzfeed in een verklaring.

Op moment van schrijven zijn berichten waarin Buzzfeed over OurMine schrijft nog offline. Buzzfeed zegt de aangepaste berichten weer te zullen herstellen.

Identiteit hacker

Aanleiding voor de hack was volgens Buzzfeed een artikel waarin ze een Saudische jongen als één van de leden van OurMine aanwijzen. Ook dat bericht is momenteel offline.

OurMine bestaat volgens het artikel van Buzzfeed waarschijnlijk uit meerdere leden. De groep wist al social media-accounts van de ceo's van onder meer Google, Facebook, Twitter, Spotify en Uber te hacken. Ook werd het e-mailsysteem van tijdschrift Variety door de groep gehackt.

Ethische groep

OurMine noemt zichzelf een ethische hackersgroep die inbreekt op systemen en accounts om de gebruikers ervan te laten merken dat ze niet goed beveiligd zijn.

De hackers lijken vooral toegang tot die accounts te krijgen aan de hand van phishing en social engineering. Daarbij worden wachtwoorden achterhaald, onderschept of afgetroggeld, in plaats van dat zwakheden in de technische beveiliging worden misbruikt.