Sociaal netwerk Twitter gaat mogelijk deze week verschillende biedingen bespreken, om te kijken wie een potentiële overnamepartner kan zijn.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen bekend met de plannen. 

Daarbij wil Twitter onder andere kijken of een bedrijf genoeg biedt om een overname serieus te overwegen. 

Volgens eerdere geruchten overwegen onder andere Google, Disney, Microsoft en Salesforce om het sociale netwerk te kopen. Het aandeel van Twitter steeg met ruim twintig procent op de dag dat de eerste overnamegeruchten voorbijkwamen.

Twitter heeft de laatste tijd moeite om meer gebruikers te werven, waardoor het gebruikersaantal en de omzet vrij laag is vergeleken met concurrent Facebook. Een overnamepartner kan mogelijk helpen de cijfers te verbeteren.

Chris Sacca, een vroege investeerder in Twitter, heeft een aantal van zijn aandelen week verkocht. Hij vertelt aan Bloomberg dat hij "niet meer zoveel aandelen heeft als vroeger omdat hij geen idioot is, maar dat hij meer aandelen heeft dan hij zou moeten hebben omdat hij een idioot is." 

Volgens Sacca zou een overname van Twitter het bedrijf op dit punt kunnen helpen.

Salesforce

Salesforce-CEO Marc Benioff zou op het moment actief in gesprek zijn met investeerders, om ze te overtuigen dat een overname door zijn bedrijf het beste plan is. Hij hoopt met de overname een grote verzameling aan gebruikersdata te bemachtigen. 

Benioff noemt Twitter daarnaast een ruwe diamant, waarmee op het gebied van e-commerce en advertenties meer geld mee kan worden verdiend. Een overname van Twitter zou echter rond de 20 miljard dollar kunnen kosten, terwijl Salesforce een marktwaarde heeft van ongeveer 49 miljard dollar.