Een hacker met het pseudoniem Guccifer 2.0 claimt nieuwe informatie te hebben gestolen van de Clinton Foundation, maar volgens het personeel van Clinton is er geen sprake van een hack. 

Dat vertelt de Clinton Foundation aan Politico. "We hebben nog steeds geen bewijs dat de servers van de Clinton Foundation zijn binnengedrongen", aldus een woordvoerder. 

Guccifer 2.0 plaatste op dinsdag een blogbericht, waarin hij claimt te hebben ingebroken bij de politieke organisatie. Hij deelde daarbij screenshots van mappen op hun servers en een aantal documenten. De hacker wil later meer van de gestolen data delen.

Volgens de Clinton Foundation bevinden geen van deze mappen zich echter op computers van de organisatie. Het zou mogelijk gaan om bestanden van de Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC), die afgelopen zomer al werd gehackt. 

De hacker blijft echter beweren dat zijn gestolen informatie van de Clinton Foundation komt. Hij vertelt aan Buzzfeed dat er bewust foute informatie wordt verspreid: "kan het zijn dat sommige mensen de aandacht van mijn datalek willen wegleiden met vaste beschuldigingen?" Het gaat volgens Guccifer 2.0 om data op een privéserver.