Het beruchte internetforum 4chan heeft geldproblemen, waardoor bepaalde basiskosten niet langer betaald kunnen worden.

Dat vertelt eigenaar Hiroyuki Nisimura op het forum. De advertenties en abonnementen die de site aanbood, brengen onvoldoende op om de serverkosten te betalen. 

Nisimura nam 4chan in 2015 over en probeerde zo weinig mogelijk aan het forum te veranderen. Hij biedt zijn excuses aan omdat dit niet langer haalbaar zal zijn.

De 4chan-bezitter denkt dat er drie manieren zijn om meer geld te verdienen. Ten eerste kan hij proberen het online webverkeer te halveren en het uploaden van afbeeldingen te beperken. Daardoor kan hij langzame servers gebruiken en sommige delen van de site sluiten.

Een alternatief is het gebruik van meer advertenties, waaronder pop-ups. Daarbij waarschuwt de forumbezitter voor reclame die mogelijk met malware gevuld is. Een derde alternatief is om meer abonnementen te verkopen. Dat zou mogelijk zijn door abonnees meer functies aan te bieden.

Moot

4chan wordt gezien als de thuisbasis van veel anonieme internetgroepen, waaronder ook hackerscollectief Anonymous. De site werd berucht om zijn grafische en soms illegale content. 

Christopher ‘moot’ Poole, de oprichter van 4chan, werkt sinds maart 2016 bij Google. Daar werkt hij onder andere aan Google Photos en Streams.