In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het onder meer over de komst van Amazons videodienst naar Nederland.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Amazon Prime Video

De filmstreamingdienst Amazon Prime Video zal vermoedelijk op korte termijn in Nederland verschijnen, aldus bronnen in de tv-wereld. Daarmee krijgen Netflix en Videoland er een nieuwe concurrent bij op de Nederlandse markt. 

De komst van Prime Video zou voor Amazon opnieuw een kleine stap zijn richting volwaardige aanwezigheid in Nederland. Maar voor fysieke producten moeten Nederlanders nog altijd bij de Duitse versie van de webwinkel zijn. Hoe serieus neemt Amazon Nederland? 

Overnames Twitter en SoundCloud

Twitter is op zoek naar een koper - en grote techbedrijven lijken interesse te hebben. Volgens bronnen denken onder andere Google, Microsoft en Disney er over na op Twitter te kopen. Tegelijkertijd zou muziekdienst SoundCloud te koop staan en heeft Spotify hier interesse in. 

Met deze potentiële overnames kunnen techbedrijven groeien, maar wat zijn ze precies met die aanwinsten van plan?

UberEats

Thuisbezorgd heeft er in Nederland steeds meer concurrenten bij. Na Deliveroo en Foodora is nu ook UberEats gestart. De dienst levert eten bij klanten thuis af, zelfs als het restaurant geen bezorgservice heeft.

UberEats belooft bezorging een stuk makkelijker te maken, maar heeft dus te maken met flinke concurrentie. Het bezorglandschap lijkt steeds meer op een Wild Westen.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.