'FBI onderzoekt hack mobiele telefoons Democratische Partij VS'

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI onderzoekt of de mobiele telefoons van officials in de Democratische Partij zijn gehackt.

Dat onderzoek volgt op een eerdere hack van de e-mailsystemen van de partij van presidentskandidaat Hillary Clinton.

Amerikaanse autoriteiten vermoeden dat Russische hackers achter die inbraak zaten. Op internet zijn verschillende interne documenten en e-mails van de Democraten verschenen, wat er onder meer toe leidde dat partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz moest opstappen.

Ook in de hack van mobiele telefoons worden Russen verdacht, melden bronnen aan persbureau Reuters. Zij zouden mogelijk tot vorige maand toegang hebben gehad tot de telefoons van prominente Democraten.

Een woordvoerder van de Clinton-campagne zegt niet op de hoogte te zijn van de hacks. Het Democratisch Nationaal Comité (DNC), de partijleiding van de Democraten, heeft niet gereageerd op het bericht.

Tijdens een presidentieel debat op maandag zei Clinton "geen twijfel" te hebben dat Rusland een groot aantal hacks heeft uitgevoerd in de VS, waaronder op het DNC. Haar opponent Donald Trump zei daar niet zeker van te zijn, en ook China of andere mogendheden te zien als mogelijke verdachten.

Lees meer over:
Tip de redactie