Taxibedrijf Uber gaat in Amsterdam voortaan ook maaltijden bezorgen, met behulp van fietskoeriers. Daarmee krijgen bestaande bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Foodora er een concurrent bij.

De dienst, genaamd UberEATS, start donderdag. Bestellen gaat eenvoudig via een app, eigenlijk op dezelfde manier als consumenten bij Uber een taxirit kunnen boeken.

Voorbeelden van aangesloten restaurants zijn Burgermeester, Juice & Salads, Yoghurt Barn en Nooch. Uber probeert direct een aanzienlijk marktaandeel te bemachtigen door in de eerste maanden geen bezorgkosten te rekenen.

Het in 2009 opgerichte Uber wordt gezien als de meest waardevolle start-up ter wereld. Uber biedt inmiddels taxiritjes in meer dan vierhonderd grote steden in de wereld. In Amsterdam heeft Uber hierdoor ook al tienduizenden gebruikers.

In het afgelopen jaar zijn in Amsterdam en andere Nederlandse steden ook de startups Foodora en Deliveroo snel gegroeid. Ook zij bezorgen maaltijden van restaurants met de fiets.