Apple wil de gegevens die met de app HealthKit worden verzameld analyseren om adviezen op te stellen voor gebruikers en dokters.

De iPhone-maker heeft experts aangenomen die werken aan software die verbanden kan leggen tussen de verzamelde gegevens en de gezondheid van de HealthKit-gebruiker, meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

HealthKit kan nu al gezondheidsdata verzamelen uit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld de sensoren in de Apple Watch en andere wearables. Die data zijn door gebruikers in te zien, maar Apple koppelt hier geen adviezen of diagnoses aan.

Het is de bedoeling dat HealthKit in de toekomst wel kan worden gebruikt om diagnoses te verbeteren. Ook zou het voor gezondheidsinstellingen makkelijker worden om belangrijke informatie uit grote hoeveelheden data te pikken.

Apps

Apple werkt volgens de bronnen ook aan nieuwe gezondheidsapps voor de Apple Watch. Zo is er een app in ontwikkeling voor het registreren van slaappatronen.

Daarnaast zou Apple werken aan een fitness-app die op basis van hartslagmetingen de gebruiker kan helpen bij het sporten. Op die manier kan bijvoorbeeld worden bepaald of de gebruiker genoeg rust neemt tussen oefeningen door.