In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het onder meer over het nieuwe roamingbeleid van de Europese Commissie.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (10 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Roaming

Aan het afschaffen van de Europese roamingkosten wordt al een aantal jaar gewerkt, maar hoe dat precies zal gebeuren is al lange tijd onderwerp van discussie. Onlangs presenteerde de Europese Commissie het plan om roaming negentig dagen in het jaar gratis te maken, maar dat vond voorzitter Jean-Claude Juncker toch niet genoeg.

Nu ligt er een nieuw plan, dat roaming vanaf 15 juni 2017 helemaal gratis moet maken. Ook mensen die elke dag de landsgrenzen over gaan moeten probleemloos kunnen blijven bellen en internetten. Vanwaar deze plotselinge verandering?

Google Allo

Met WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Signal en Hangouts zou je denken dat er wel genoeg chat-apps zijn. Maar Google voegt nog een app aan het lijstje toe: Allo.

De app heeft een ingebouwde slimme assistent en een aantal vernieuwende functies. Maar Allo is wel een stuk minder privacyvriendelijk dan de concurrentie. Gaat het wat worden?

Slim huis

Nederlands lopen nog niet erg warm voor de smart home, zo bleek deze week uit onderzoek. Toch hoor je steeds meer over slimme thermostaten, rookmelders en lampen.

Blijven deze producten nog wel een groeimarkt, of is de hype overdreven? En hoe zit het met de beveiliging van dat slimme huis?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.