Palmer Luckey, de oprichter van virtualrealitybedrijf Oculus, financiert een Amerikaanse non-profitorganisatie die als doel heeft om de campagne van presidentskandidaat Donald Trump te helpen door anti-Clinton-memes te verspreiden op het internet. 

De organisatie, Nimble America, zegt op internetforum Reddit dat het als doel heeft om hun internetplaatjes te laten zien aan "zoveel mogelijk Amerikanen, of ze het willen of niet".

Een voorbeeld van hun werk is bijvoorbeeld een plaatje van Hillary Clinton, met daarop de tekst "too big to jail" (te groot om in de cel te belanden, red.). 

De 24-jarige Luckey zegt tegenover de Daily Beast dat hij slechts een rijke geldschieter is die het een grappig idee vond. "Ik heb genoeg geld. Geld is voor mij geen probleem. Ik vond het als een erg leuke tijdbesteding klinken."

Luckey plaatst zelf ook berichten op Reddit namens de organisatie, onder het pseudoniem NimbleRichMan. Onder die naam schreef hij daar onder meer dat de "Amerikaanse revolutie wordt gefinancierd door rijke individuen". "Je kan de Amerikaanse elite niet bestrijden zonder een aanzienijke hoeveelheid vuurkracht", aldus de Oculus-oprichter.