Huizenverhuursite Airbnb heeft donderdag volgens anonieme bronnen 850 miljoen dollar (758,5 miljoen euro) opgehaald bij een nieuwe investeringsronde. Google Capital, de investeringstak van Alphabet, is een van de grootste investeerders.

De waarde van Airbnb is gestegen tot 30 miljard dollar (26,77 miljard euro), aldus anonieme bronnen met kennis van zaken tegenover The Wall Street Journal.

Google Capital heeft samen met de onderneming Technology Crossover Ventures de grootste duit in het zakje gedaan. Hoeveel de twee hebben geïnvesteerd is echter niet bekendgemaakt.

Vorig jaar werd Airbnb nog op een waarde van 25,5 miljard dollar geschat met 93,09 dollar per aandeel. Bij de nieuwe investeringsronde was een aandeel 105 dollar.

Medewerkers

Werknemers van Airbnb die al meer dan vier jaar bij het bedrijf werken, kregen dit jaar ook de mogelijkheid om aandelen in het bedrijf te verkopen aan investeerders. 

De medewerkers hebben bij elkaar zo'n 200 miljoen dollar aan aandelen van de hand gedaan, aldus anonieme bronnen. De investeringsronde is nog niet afgerond.