In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over het grote aantal Nederlandse gemeentes dat een datalek heeft gemeld en het ontploffingsgevaar van de Galaxy Note 7.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (8 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Datalekken

Sinds januari geldt in Nederland een meldplicht datalekken. Gemeenten maken daar veelvuldig gebruik van, zo bleek deze week: liefst 172 van de 390 Nederlandse gemeenten hebben dit jaar al een datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe kan het dat gemeentes het zo moeilijk hebben met het beveiligen van hun informatie? En hoe kan deze situatie worden verbeterd?

Note 7

Samsung heeft te maken met een waar fiasco: de nieuwe Galaxy Note 7 blijkt een gevaarlijke accu te bevatten die kan ontploffen. Het toestel was in Nederland nog niet in de verkoop toen dat werd ontdekt, maar in andere landen moeten miljoenen smartphones worden teruggeroepen. Wat is de schade voor Samsung?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.