FBI-directeur James Comey vindt dat iedereen zijn webcam zou moeten afplakken met tape. "Er zijn een aantal verstandige dingen die je kunt doen, en dit is er één van."

"Ik word hier vaak belachelijk om gemaakt, maar ik hoop dat mensen hun auto en hun voordeur op slot doen. Ik heb ook een alarmsysteem. Als je er ook een hebt, gebruik het." zegt Comey tijdens een conferentie van het Amerikaanse Center for Strategic & International Studies. "Het is niet zo gek dat de baas van de FBI ook nadenkt over zijn persoonlijke veiligheid."

Het afplakken van de camera is gebruikelijk onder medewerkers van de Amerikaanse opsporingsdienst, aldus de FBI-baas. "Dat doen we zodat onbevoegden niet naar je kunnen kijken. Ik denk dat dat iets goeds is."

Comey werd eerder dit jaar bekritiseerd toen hij bekendmaakte dat hij zijn webcam afplakt. De FBI was destijds verwikkeld in een lang slepende rechtszaak met Apple, dat de FBI niet wilde helpen bij het kraken van een smartphone. Critici zagen die zaak als een gevecht om de privacy, en vonden het daarom ironisch dat juist de baas van de FBI het nodig vindt om zijn camera af te plakken.