Apple ontkent dat het interesse heeft in een overname van Tidal, de muziekstreamingdienst van Jay Z die concurreert met het eigen Apple Music.

Dat zegt Jimmy Iovine, hoofd van Apple Music, in gesprek met BuzzFeed. "We rennen onze eigen race. We willen geen streamingdiensten overnemen."

Eerder gingen er wel geruchten over gesprekken tussen Apple Music en Tidal. De twee diensten concurreren sterk met elkaar op het gebied van exclusieve albums van populaire artiesten. Zo proberen zij elkaar en het veel grotere Spotify een loef af te steken.

Apple Music heeft momenteel 17 miljoen betalende gebruikers, vertelde directeur Tim Cook bij de lancering van de nieuwste iPhone. Spotify maakte woensdag bekend de grens van 40 miljoen betalende abonnees te hebben overschreden. Tidal heeft ruim 4 miljoen abonnees.

Verlies

Kanye West sprak onlangs op Twitter zijn steun uit voor een deal tussen Apple en Tidal. "Apple, geef Jay nu zijn cheque voor Tidal", riep de rapper op. "Stop met doen alsof je Steve bent", schreef hij daarbij, een vermoedelijke referentie naar voormalig Apple-directeur Steve Jobs, die de muziekindustrie na lange onderhandelingen zo ver kreeg om hun muziek te koop aan te bieden op iTunes.

Aspiro, het Zweedse moederbedrijf van Tidal, draaide in 2015 een verlies van omgerekend 25 miljoen euro, zo bleek deze week uit nieuwe cijfers van het bedrijf.