Videodienst YouTube heeft zijn eigen sociale netwerk gelanceerd: YouTube Community. Binnen het nieuwe deel van de dienst kunnen gebruikers naast video ook tekst, beelden en gifjes delen met elkaar. 

Berichten en foto's zullen worden weergegeven in de Abonnementen-feed van de mobiele app. Er kan ook worden gekozen om een melding te krijgen wanneer een specifieke YouTuber iets nieuws plaatst. 

Community verkeert nu nog in een testfase, wat in dit geval betekent dat slechts een aantal prominente gebruikers berichten kunnen plaatsen. In de loop van de komende maanden zal de nieuwe functie breder beschikbaar worden gemaakt. 

Hoewel YouTube veruit de populairste videosite ter wereld is, ontbreekt het vooralsnog aan veel sociale functies. Veel eigenaren van YouTube-kanalen communiceren daarom vooral via andere netwerken als Facebook en Twitter met hun fans. 

Concurrerende sociale netwerken worden daarnaast een steeds belangrijke concurrent voor YouTube, omdat video ook voor die diensten steeds belangrijker wordt.