AMSTERDAM - Internetprovider Wanadoo gaat in november ook zijn eigen legale muziekdienst lanceren. De dienst, genaamd de Wanadoo Jukebox, biedt de internetter een keuze uit 400.000 nummers die legaal kunnen worden gedownload of gestreamd.

Via de Wanadoo-portal kunnen internetters muziektracks downloaden vanaf 99 eurocent per stuk. Daarnaast is het mogelijk onbeperkt tracks te streamen (beluisteren) voor 7,99 euro per maand. Als extra service aan gebruikers is de Wanadoo Jukebox ook te downloaden naar de desktop als op zichzelf staande mediaspeler.

In Nederland zijn er al diverse aanbieders van legale muziekdownloads. Zo hebben de internetproviders Planet Internet , Tiscali en Chello al hun eigen muziekdienst. En daarnaast zijn er nog andere spelers op de markt zoals Download.nl , MTV en de Free Record Shop .

Echter de Free Record Shop heeft de enige muziekdienst die het zonder contentprovider OD2 moet stellen. De andere muziekdiensten, ook Wanadoo, krijgen de muziektracks aangeleverd door de Britse contentprovider OD2. De contentprovider is overigens opgericht door Peter Gabriel en er zijn ruim 400.000 muziekstukken beschikbaar.