Antiviruspionier John McAfee mag zijn nieuwe bedrijf niet de naam John McAfee Global Technologies geven. Dat vindt althans chipmaker Intel, eigenaar van het beveiligingsbedrijf McAfee.

Intel is in de VS naar de rechter gestapt om te voorkomen dat McAfee zijn naam aan de nieuwe firma verbindt, zo meldt The Register.

In 2011 kocht Intel het bedrijf McAfee voor 7,7 miljard dollar. Volgens de chipmaker kocht het ook de rechten op de naam McAfee, en mag de ondernemer deze naam daarom niet aan een nieuw beveiligingsbedrijf koppelen.

Overigens wordt de McAfee-naam nauwelijks meer door Intel gebruikt. Het bedrijf refereert nu naar zijn beveiligingstak als Intel Security. Die tak staat naar verluidt in de verkoop. Er zijn nog wel enkele beveiligingsproducten met de McAfee-naam. 

Spionagesoftware

Het nieuwe bedrijf van John McAfee zou zich gaan richten op het ontwikkelen van anti-spionagesoftware. Daarvoor moet het bedrijf D-Vasive worden overgenomen, dat al zulke software ontwikkelt.

McAfee raakte de afgelopen jaren in opspraak, nadat hij in Belize was gaan wonen en in een conflict met de lokale autoriteiten belandde. Eerder dit jaar probeerde McAfee zonder succes de presidentskandidaat van de Libertarische Partij in de VS te worden.