De hackergroep OurMine heeft zaterdag ingebroken bij het e-mailsysteem van het tijdschrift Variety. Er zijn e-mails verstuurd naar lezers waarin de hack is geclaimd.

In een Twitterbericht liet Variety weten dat er ongeauthoriseerde toegang is geweest tot de communicatiesystemen. Het lek is inmiddels gedicht, schrijft Variety.

In een e-mail naar gebruikers schreven de hackers: geen zorgen, we testen alleen jullie beveiliging.  De hackers hadden vermoedelijk geen toegang tot accounts op sociale media of de website van het blad.

Vermoedelijk hadden de hackers het wachtwoord van een van de medewerkers onderschept. Het lijkt erop dat er geen persoonlijke informatie van lezers is buitgemaakt.

Ethische groep

OurMine noemt zichzelf een ethische hackersgroep die inbreekt op systemen en accounts om de gebruikers ervan te laten merken dat ze niet goed beveiligd zijn.

De groep heeft eerder social media-accounts van Twitter-CEO Jack Dorsey, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, Spotify-oprichter Daniel Ek en Google-CEO Sundar Pichai.