AMSTERDAM - De directie van Megajobs.nl is "hevig geschokt" door de actie van VNU. De VNU-dochter NationaleVacaturebank.nl registreerde namelijk twee dagen na de lancering van Megajobs.nl de domeinnaam Mega-jobs.nl. Volgens de directie maakt VNU hiermee zich schuldig aan een "dergelijke vorm van piraterij en inbreuk op de merkrechten van Megajobs."

Achter de nieuwe vacaturesite Megajobs.nl zitten de makers van Jobnews. Zij willen met de nieuwe vacaturesite de concurrentie aangaan met Totaljobs.nl (van Reed Elsevier), Monsterboard.nl en de NationaleVacaturebank.nl (van VNU).

De directie van de site denkt erover om stappen te nemen tegen de actie van VNU: "MegaJobs realiseert zich terdege dat VNU zich bedreigd voelt, maar acht deze actie zeer misleidend. Argeloze zoekers naar vacatures bij MegaJobs, worden doelbewust misleid en komen terecht bij een vacaturesite die men niet zocht. MegaJobs lijdt hierdoor wezenlijke schade," aldus de directie.

"MegaJobs beraadt zich momenteel op te nemen stappen, waarbij gedacht kan worden aan een klacht bij de Nederlandse Mededingings Autoriteit, al dan niet in combinatie met een vordering tot schadevergoeding."