Facebook-ceo Mark Zuckerberg is bijna klaar om zijn virtuele butler aan de wereld te tonen.

Zuckerberg kondigde in januari aan dat het één van zijn persoonlijke doelstellingen voor 2016 was om een virtuele butler te bouwen die hem zou helpen bij het huishouden en bij zijn werk. De butler moest op Jarvis gaat lijken, de virtuele assistent uit filmreeks Iron Man.

De Facebook-oprichter werkt zelf aan het project. Maandag liet hij bij een bijeenkomst in Italië weten dat hij inmiddels ver genoeg gevorderd is om zijn voortgang aan de buitenwereld te gaan tonen. "Ik hoop dat ik volgende maand een demo heb", zei hij volgens The Verge.

De assistent kan al een hoop. "Ik kan er de de lichten mee bedienen, de poort laten openen zodra 'ie m'n gezicht ziet en er de temperatuur mee aanpassen", aldus Zuckerberg.

"Dat laatste zorgt voor wat chagrijn bij mijn vrouw: de assistent is op mijn stem ingesteld dus zij kan nu de temperatuur bij ons thuis niet aanpassen", zei Zuckerberg. "Ik laat 'm door haar besturen zodra 'ie af is", grapte hij erbij.

Goed voornemen

Elk jaar komt de Facebook-ceo met een goed voornemen voor het nieuwe jaar. In voorgaande jaren stelde hij zichzelf tot doel om twee boeken per maand te lezen, elke dag een nieuw persoon te ontmoeten en Mandarijn te leren.