Muziekstreamingdienst Spotify benadeelt artiesten die exclusieve deals met concurrent Apple Music sluiten. Zo worden nummers van die artiesten niet meegenomen in populaire afspeellijsten.

Ook zijn de liedjes van de artiesten minder goed vindbaar met de zoekmachine van Spotify, zeggen anonieme bronnen bij de dienst tegen persbureau Bloomberg.

De muziekstreamingdienst past al een jaar die tactiek toe om artiesten 'terug te pakken', aldus de bronnen. Ook artiesten die afspraken maken met de streamingdienst Tidal zouden te maken krijgen met de maatregelen.

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst ter wereld, maar de concurrentie van Apple Music is vooral groot vanwege de exclusieve deals die de dienst weet te sluiten met artiesten.

Afschrikking

Volgens de bronnen probeert Spotify artiesten af te schrikken. Vooral kleinere artiesten dreigen door de maatregelen promotie op de dienst mis te lopen als ze een contract sluiten met de concurrent.

Spotify hoopt dit jaar nog langdurige samenwerking aan te kunnen gaan met platenlabels om investeerders te trekken. Het Zweedse bedrijf hoopt dit jaar de beurs op te kunnen.