Het aantal betalende gebruikers van muziekstreamingdienst Spotify groeit harder dan ooit. De afgelopen vijf maanden zijn er negen miljoen betalende gebruikers bij gekomen.

Spotify heeft nu 39 miljoen betalende gebruikers, zo liet Spotify's hoofd van artiestendiensten weten in een interview met muziekblad Billboard. Vijf maanden geleden lag dat aantal nog op 30 miljoen. Het betekent de snelste groei tot nu toe in de geschiedenis van het Zweedse bedrijf, dat in 2006 in Stockholm opgericht werd.

Mogelijke verklaringen voor de versnellende groei zijn dat mensen nu gebruik kunnen maken van een gunstiger instapaanbod waarbij ze bijvoorbeeld de eerste maand niet betalen.

Ook introduceerde Spotify voordeligere familie-abonnementen waarbij groepen van maximaal zes mensen gezamenlijk een abonnement afsluiten en dan per persoon een lagere prijs per maand betalen.

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst van de wereld. Maandelijks gebruiken meer dan 100 miljoen mensen de dienst, waarvan er dus 39 miljoen betalen en minstens 61 miljoen advertenties tussen nummers door horen.

Concurrent Apple Music heeft volgens bronnen van Business Insider zestien tot zeventien miljoen gebruikers, die daar allemaal voor betalen.