Hackers die verdacht worden van werken voor de Russische geheime dienst zouden cyberaanvallen hebben uitgevoerd op Amerikaanse journalisten. De FBI zou de zaak onderzoeken.

De aanvallen zouden onder meer zijn uitgevoerd op verslaggevers van de New York Times, melden anonieme Amerikaanse overheidsmedewerkers tegenover CNN.

De aanvallen zouden in de afgelopen maanden zijn uitgevoerd, en worden onderzocht door de FBI en andere Amerikaanse veiligheidsdiensten. De onderzoekers zouden geloven dat de Russische geheime dienst achter de Russische aanvallen zit.

De hacks zouden samenhangen met een bredere serie aanvallen. Onder meer de recente hacks op de Amerikaanse Democratische Partij zouden onderdeel zijn van de Russische aanvallen.

Bij die hacks werd informatie van tal van medewerkers van de partij buitgemaakt. Eerder deze maand werden telefoonnummers en andere persoonlijke contactinformatie van Democratishe leden van het Huis van Afgevaardigden gedeeld. Ook werd een aantal vertrouwelijke e-mails van onder meer een hooggeplaatste NAVO-generaal gedeeld.

Zowel de FBI als de New York Times willen tegenover CNN niet zeggen of er inderdaad sprake is van cyberaanvallen. Bij eerdere berichten waar banden met de Russische overheid werden gesuggereerd, ontkende Moskou betrokkenheid bij de hacks.