Facebook komt met app voor mensen tot 21 jaar

Facebook heeft een app uitgebracht die is gericht op mensen tot 21 jaar, en boven die leeftijd slechts beperkt te gebruiken is.

De app Lifestage draait helemaal om video, en is voorlopig alleen in de VS beschikbaar.

Lifestage is ontwikkeld onder leiding van 19-jarige Facebook-medewerker Michael Sayman, meldt TechCrunch. In de app wordt gebruikers gevraagd filmpjes te maken van hun blije en treurige gezicht, dingen die ze leuk of juist niet leuk vinden, de manier waarop ze dansen en wie hun vrienden zijn.

Op die manier ontstaat een videoprofiel dat anderen kunnen bekijken. Lifestage is vooral bedoeld voor middelbare scholieren, die zo hun klasgenoten beter kunnen leren kennen.

Gebruikers ouder dan 21 jaar kunnen met Lifestage ook een profiel opnemen, maar de profielen van andere gebruikers niet bekijken. Een Facebook-account is niet nodig: gebruikers moeten hun school selecteren om in te loggen.

Daarmee lijkt Lifestage op Facebook in zijn beginjaren. Het sociale netwerk werd door oprichter Mark Zuckerberg ooit opgezet als digitaal klassenboek, waarbij gebruikers beperkt van school tot school in contact konden komen met klasgenoten.

Lees meer over:
Tip de redactie