Reddit weigert identiteit vermeende muziekpiraat vrij te geven

Internetforum Reddit weigert de gebruikersdetails van één van zijn gebruikers aan platenlabel Atlantic Records te geven. De betreffende gebruiker had afgelopen juni een stuk muziek voortijdig op internet gelekt.

De gebruiker zette een liedje van de Amerikaanse popgroep Twenty One Pilots op internet en postte een link naar het liedje op Reddit, aldus TorrentFreak. Dat ging tegen het officiële lanceerplan van Atlantic Records in, dat het liedje via een gecoördineerde publiciteitscampagne op diverse streamingdiensten wilde publiceren.

De platenmaatschappij houdt er sterk rekening mee dat de lekker iemand is die bij Atlantic Records zelf werkt. De single was namelijk op dat moment enkel aan "een zeer beperkt aantal individuen" verstrekt, die bijna allemaal werkzaam zijn bij het platenlabel.

Daar dat tegen het contract van de medewerkers is, probeert Atlantic Records nu via de rechtbank in New York Reddit te dwingen om de gebruikersgegevens van degene die de link naar het nummer op Reddit postte, te geven.

Reddit wenst daar niet aan mee te werken en zegt dat het helemaal niet duidelijk is of de gebruiker wel een werknemer van Atlantic Records is. Reddit noemt de pogingen van Atlantic Records daarom 'vissen naar informatie'.

Lees meer over:
Tip de redactie