Het account van de Russische klokkenluidster Yulia Stepanova bij het mondiale antidopingagentschap WADA is door iemand gehackt. 

Dat meldt WADA in een statement. In het account staat mogelijk de huidige verblijfplaats van de klokkenluidster vermeld. Stepanova is op dit moment ondergedoken in de Verenigde Staten.

De klokkenluidster sprak zich eind vorig jaar uit over grootschalig dopinggebruik binnen de Russische atletiek. Hierdoor werden Russische atleten op de Olympische Spelen voorlopig geschorst.

De website van WADA zou eerder deze week zijn getroffen door een mogelijke hack. Ook zouden er phishingmails zijn verstuurd, waarin gebruikers werden opgeroepen om hun accountinformatie op te geven.

Op slot

Het account van Stepanova is vergrendeld, waardoor niemand er nog informatie uit kan aflezen. Het is onduidelijk hoeveel van haar data is buitgemaakt voordat het account op slot ging.

Het lijkt te gaan om een gerichte aanval. Uit onderzoek van WADA blijkt dat accounts van andere alteten niet zijn bekeken.