Antidopingagentschap WADA doelwit van hackpogingen

Hackers hebben zonder succes geprobeerd de systemen van het internationale antidopingagentschap WADA te infiltreren. 

WADA kwam deze week achter de hackpogingen, nadat in een Youtube-filmpje werd gemeld dat hun site was gehackt, zo meldt de organisatie tegenover persbureau AP

Uit nader onderzoek bleek dat de hackers de beveiliging niet hebben weten te omzeilen, maar dat er wel gerichte phishing-mails zijn verstuurd naar gebruikers van de WADA-database, waarin de hackers zich voordeden als medewerkers van het antidopingagentschap. 

Het ging specifiek om de database die sporters gebruiken om aan te geven waar zij zich bevinden in het kader van dopingtests. Het is niet bekend hoeveel mensen zo'n valse e-mail hebben ontvangen, of dat die ook zijn verstuurd naar atleten. 

CAS

WADA is niet de enige sportorganisatie die last heeft van hackers. De website van het internationaal arbitragehof voor de sport (CAS) is momenteel onbereikbaar, vermoedelijk als gevolg van een ddos-aanval. Bij zo'n aanval worden de serves overbelast door heel veel dataverkeer naar de site te sturen.  

De secretaris-generaal van het arbitragehof meldt tegenover AP dat het "niet de eerste keer is" dat de CAS doelwit is van zo'n aanval. De website bevat volgens hem geen gevoelige informatie. 

Lees meer over:
Tip de redactie