De hackers die de systemen van de Democratische Partij wisten binnen te dringen, is mogelijk ook betrokken geweest bij een aantal andere prominente hacks op Amerikaanse overheidsfunctionarissen en -instanties. 

Dat bericht Bloomberg op basis van meerdere cybersecuritybedrijven. 

Een aantal weken voordat de grote hoeveelheid vertrouwelijke documenten in juli werden gelekt op WikiLeaks, werd ook een aantal vertrouwelijke e-mails van onder meer een hooggeplaatste NAVO-generaal online gezet op een andere site, DCLeaks.com. 

Eerder werd gedacht dat die documenten door Amerikaanse 'hacktivisten' online zijn gezet, maar beveiligingsexperts stellen nu dat ook achter deze aanval vermoedelijk Russische hackers zitten. 

Volgens de experts wijzen de nieuwe openbaringen er op dat de hackers niet alleen geïnteresseerd waren in het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingscampagne, maar ook in de Amerikaanse standpunten over Rusland en het politieke machtsspel in Washington D.C. 

Beveiligingsexperts zouden er inmiddels van uit gaan dat de aanvallen zijn uitgevoerd door een hackersgroep die banden heeft met de Russische militaire inlichtingendienst GRU, in samenwerking met de federale inlichtingendienst FSB. Moskou ontkent nog altijd enige betrokkenheid bij de hacks.