Chatbot die parkeerboetes aanvecht gaat ook daklozen helpen

DoNotPay, de chatbot die binnen twee jaar ruim 160.000 parkeerboetes succesvol heeft aangevochten, assisteert nu ook mensen bij het aanvechten van een huisuitzetting of het vinden van een noodwoning. 

De chatbot, aangedreven door kunstmatige intelligentie, werd zo'n twee jaar geleden online gezet door de Londenaar Joshua Browder. De dienst werkt alleen in Groot-Brittannië en een aantal Amerikaanse steden. 

De applicatie bepaalt met een aantal simpele vragen of het mogelijk is om de boete aan te vechten, waarna het de gebruiker door de procedure begeleidt. Later breidde Browder de applicatie uit, zodat die ook helpt bij het terugvragen van geld bij gemiste treinen en vluchten.

Sinds deze week helpt de chatbot van Browder ook Britten die te horen hebben gekregen dat zij hun huis uitmoeten. Browder kwam op het idee nadat hem het nieuws bereikte dat het aantal huisuitzettingen een piek had bereikt in februari. 

Noodwoning

"Ik voelde me zo slecht dat ik de kennis niet had om deze mensen zelf te helpen, vooral omdat ze dakloos werden gemaakt", aldus de Brit tegenover de Washington Post.

De nieuwe functie in de chatbot werkt net als de andere functies. Er wordt een aantal vragen gesteld waarmee de situatie van de persoon kan worden geschetst. In veel gevallen kan het systeem met die informatie een brief opstellen waarmee de gebruiker zich kan inschrijven voor een noodwoning. 

Browder kijkt ook of de functie kan worden uitgebreid buiten het Verenigd Koninkrijk. Dat is echter niet zo eenvoudig. "Dakloos zijn is een universeel probleem. Maar de redenen daarachter verschillen per plek."

Lees meer over:
Tip de redactie