De Amsterdamse startup Bynder heeft een investering van 20 miljoen euro ontvangen. De Amerikaanse durfkapitaalfirma Insight Ventures steekt het miljoenenbedrag in het bedrijf, dat drie jaar geleden werd opgericht.

Met het geld zal Bynder vooral nieuw personeel aannemen om zijn product te verbeteren en verder te groeien, vertelt directeur Chris Hall aan NU.nl.

Bynder maakt cloudsoftware voor de marketingafdeling van bedrijven. Met de dienst van Bynder, waarvoor een abonnement vereist is, kunnen zij gemakkelijk afbeeldingen als logo's uitwisselen en beheren.

Volgens Hall zijn algemene clouddiensten als Dropbox en Google Drive niet handig voor dit specifieke bedrijfsscenario. "Alle bedrijven, alle merken, ervaren dit probleem en zijn dus potentiële klanten van Bynder."

Omzet

De Amsterdamse startup verzamelde al honderden klanten en denkt dit jaar een omzet van 20 miljoen euro te draaien. Dat is een groei van 350 procent vergeleken met een jaar eerder.

Hall wil niets zeggen over de waardering van Bynder, maar spreekt over een "groot negencijferig getal". 

Medewerkers

Begin 2015 werkten er nog zo'n vijftig mensen bij de startup, maar inmiddels is dat aantal gegroeid tot ruim tweehonderd. Veel medewerkers zijn expats in Amsterdam. 

Volgens Hall is dat voor veel ontwikkelaars een aantrekkelijke stad om te werken en wonen. "Het is gewoon best makkelijk om talent aan te trekken in Amsterdam." Bynder heeft ook kantoren in Boston, Londen, Barcelona en Dubai.