Apple gaat, net als vele andere techbedrijven, beveiligingsonderzoekers betalen voor het vinden van bugs en beveiligingslekken.

Dat meldt het bedrijf deze week op hackersconferentie Black Hat in Las Vegas.

Het programma zal in eerste instantie beperkt worden tot een groep van ruim twintig beveiligingsonderzoekers die op uitnodiging van Apple naar beveiligingslekken zullen zoeken in de software van Apple.

Het bedrijf selecteert de onderzoekers uit de groep van experts die Apple al eerder hebben geholpen bij het vinden van bugs, maar daar nooit voor werden betaald.

Apple zegt de groep klein te houden op aanraden van andere bedrijven die soortgelijke projecten hebben opgezet. De hoogste beloning die Apple zal uitkeren is een bedrag van 200.000 dollar. 

Veel andere techbedrijven, zoals Facebook, Google, Microsoft en Tesla hebben al langer soortgelijke projecten. Het hoogste bedrag dat Microsoft ooit uitbetaalde was 100.000 dollar. Facebook keert lagere bedragen uit, maar wel regelmatiger. In totaal betaalde het sociale netwerk al meer dan 4 miljoen dollar aan 'premiejagers'.