Het Nederlandse 3D Hubs heeft een investering van 7 miljoen dollar (zo'n 6,26 miljoen euro) binnengehaald.

Dat bevestigt het bedrijf tegenover NU.nl. De investeringsronde wordt geleid door investeringsmaatschappij EQT Ventures, gevolgd door Balderton Capital. Dat fonds behoorde ook tijdens de vorige investeringsronde in september 2014 tot de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar opgehaald. 

3D Hubs is een soort marktplaats voor 3d-printdiensten waarmee het voor eigenaars van een 3d-printer mogelijk is om objecten te printen voor mensen zonder eigen 3d-printer. Zo verdienen de eigenaars wat geld, en heeft de maker veel sneller toegang tot zijn ontwerp.

Groei

Inmiddels zijn er 33.000 apparaten aangesloten op het netwerk, verspreid over 160 landen. Er worden zo'n 40.000 prints per maand gemaakt via het netwerk; een groei van 1.200 procent vergeleken met de vorige financieringsronde. 

Oprichter Bram de Zwart noemt die groei van zijn bedrijf "geweldig": "Als je eenmaal de grootste bent, merk je dat je ook organisch gaat groeien omdat partijen je automatisch weten te vinden". 

Amsterdam

De nieuwe investering zal vooral worden gebruikt om de dienst nog beter geschikt te maken voor professionele gebruikers van het 3d-printnetwerk, waar de markt zich nu op toespitst, vertelt De Zwart. 

Daarnaast zal het team worden uitgebreid van dertig naar vijftig. Hoewel het bedrijf ook een klein kantoor heeft in New York, zal de groei zich vooral concentreren op Amsterdam.